Policijska akcija
22

Sarajevo: Uhapšene još dvije maloljetne osobe koje su slale lažne dojave o postavljenim bombama

A. L.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS u toku noći su pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS uhapsili dva maloljetnika za koje postoji osnov sumnje da su jučer, ali i ranije, lažno dojavili postojanje eksplozivne naprave u srednjim školama i drugim objektima na području KS.

Mješoviti tim koji čine policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, stručnjaka za cyber sigurnost Federalne uprave policije, a koji djeluje pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju intenzivan rad na ovim predmetima, saopćeno je iz sarajevske policije.

"Tim sarađuje sa službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH", dodali su.

Ranije su Federalna uprava policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova KS u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom identifikovali dvije osobe koje su dojavljivale bombe u sarajevskim školama, a poslije toga je MUP KS uhapsio jednog maloljetnika zbog istog djela.

Ovaj problem je u Kantonu Sarajevo prisutan godinama, ali se intenzivirao s početkom nove školske godine u kojoj učenici nekih škola gotovo i ne pohađaju nastavu zbog lažnih dojava o bombama.