Više krivičnih djela
32

Sarajevska policija nakon višesedmične potrage uhapsila Amara Bašića

S. Š.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su danas Amara Bašića koji se u bjekstvu nalazio od 3. jula, kada je bio učesnik jednog incidenta u Švrakinom Selu, saznaje Klix.ba.
Naime, početkom ovog mjeseca u sarajevskoj ulici Alibega Firdusa došlo je sukoba sa policijom u kojoj je došlo do izvršenja krivičnih djela "Razbojništvo" i "Teška krađa".

U sklopu operativne akcije "Porto" kojoj su prethodila pomenuta krivična djela, uhapšeni su Amar Husić (25) i Adnan Kahriman (24), a treći učesnik - Amar Bašić - kojem se ujedno na teret stavlja djelo napad na službeno lice se dao u bjekstvo.

Nakon višesedmičnog bjekstva, sarajevska policija je na Dobrinji uhapsila Amara Bašića.

"Tokom incidenta koji se u ponedjeljak dogodio na Švrakinom Selu, a prilikom pokušaja hapšenja trećeg lica, u ulici Alibega Firdusa - općina Novi Grad, 35-godišnjeg muškarca Amara Bašića, on je napao ovlaštena službena lica smrtonosnom silom, kojom prilikom su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, radi zaštite života, upotrijebili vatreno oružje, u skladu sa zakonskim propisima. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba", saopćeno je ranije iz Tužilaštva KS.