Magistralna cesta M-6
135

Stravična nesreća na ulazu u Mostar: Poginuo muškarac (43), vatrogasci izvlačili tijelo

A. L.
Foto: PVP Mostar
Foto: PVP Mostar
Teška saobraćajna nesreća u kojoj je poginula jedna osoba dogodila se noćas u 1:30 sati na magistralnoj cesti M-6, u naselju Gorica.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, smrtno je stradala osoba J.A. (1981.) koja je upravljala privatnim automobilom Peugeot.

Prema dostupnim informacijama, vozač privatnog automobila je iz, za sada, neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem vozila te je izletio izvan ceste i udario u zid poslovnog objekta. Na objektu i automobilu je nastala veća materijalna šteta.

Na mjestu događaja intervenirali su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice (PVP) Mostar i hitne pomoći Mostar koji su izvukli tijelo unesrećene osobe.

Pripadnici PVP Mostar su intervenirali s dva vozila i šest vatrogasaca u vremenu od 1:33 sati do 2:55 sati, potvrdio je dežurni iz PVP Mostar za Hercegovina.info.

Mjesto događaja osiguravali su službenici Policijske uprave (PU) Mostar, a o svemu je obaviješten dežurni tužitelj. Uviđaj su uradili službenici PU Mostar.