Tužilaštvo uložilo žalbu
47

Sud naredio puštanje na slobodu vlasnika ringišpila koji se prevrnuo u Doboju

SRNA
Osnovni sud u Doboju odbio je prijedlog za određivanje pritvora i naredio puštanje na slobodu muškarca B.J. (68) iz Doboja, uhapšenog zbog sumnje da je izazvao opću opasnost padom ringišpila, kada su lakše povrijeđena četiri maloljetnika.

Iz dobojskog Okružnog javnog tužilaštva Srni je rečeno da su uložili žalbu zbog naročitih okolnosti da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo i uništiti ili sakriti dokaze te ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke.

"Riječ je o krivičnom djelu za koje je zaprijećena kazna zatvora od jedne do osam godina", naveli su u Tužilaštvu koje provodi istragu protiv B.J. zbog sumnje da se u ponedjeljak, 24. juna, u 20 sati, u "Parku narodnih heroja" u centru Doboja prevrnuo dječiji ringišpil, izazivajući opasnost po život ljudi i imovinu većeg obima.

Ringišpil se prevrnuo na mjestu gdje je bio okupljen veći broj ljudi, a četiri maloljetne osobe su lakše povrijeđene.

Iz Policijske uprave Doboj ranije su saopćili da su 24. juna u 22:30 sati uhapsili B.J. koji je u utorak, 25. juna, predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj, uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu izazivanje opće opasnosti.