Bijelo Polje
53

Teška nesreća kod Mostara: Ima povrijeđenih, saobraćaj otežan

G. Š.
Teška saobraćajna nesreća dogodila se kod Mostar na magistralnom putu M-17 u mjestu Bijelo Polje, u kojoj prema prvim informacijama ima povrijeđenih osoba, a saobraćaj se na ovoj dionici odvija otežano, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazano iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona nesreća koja je prijavljena u 14:10 sati dogodila se u neposrednoj blizini samostana časnih sestara i nadležne službe su na terenu.

"Učestvovala su dva putnička vozila, uviđaj je još u toku, a saobraćaj se odvija naizmjenično", kazano je za Klix.ba iz MUP-a HNK.

Prema prvim informacijama, do nesreće je došlo kad su se pod još nerazjašnjenim okolnostima sudarili BMW i Mercedes, a kako nezvanično saznajemo povrijeđene su četiri osobe.

Intevenisali su vatrogasci koji su morali rezati automobil da bi došli do povrijeđenih osoba, te više ekipa Hitne medicinske pomoći koje su povrijeđene prevezli u mostarsku bolnicu kako bi im se ukazala pomoć i utvrdio stepen zadobivenih povreda.

Više informacija o nesreći bit će poznato nakon uviđaja i svih potrebnih radnji koje se provode u cilju rješavanja slučaja i utvrđivanja okolnosti koje su prethodile teškoj saobraćajnoj nesreći.