Akcija "Landfill"
0

Tužilaštvo zatražilo pritvor za Volodera, Nikolića i Zekića, mjere zabrane za ostale

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona uputilo je Kantonalnom sudu prijedlog za određivanje mjere pritvora Volodera, Nikolića i Zekića, uhapšenih u akciji "Landfill".

Iz tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona su kazali da je prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen jer postoji naročite okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i da bi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Za Reufa Kadrića i Mustafu Musabegovića tužilaštvo je uputilo prijedlog za određivanje mjere zabrane sastajanja s određenim osobama i zabranu napuštanja mjesta boravišta.

Kantonalni sud u Zenici donijet će odluku o ovom prijedlogu u naredna 24 sata.

Kako Klix.ba saznaje, uhapšeni se terete za malverzacije oko kupovine/prodaje zemljišta, a spominje se da su određene osobe na taj način stekle veliku imovinsku korist. Više informacija bit će poznato u narednim danima.

Nakon današnjih saslušanja u tužilaštvu za očekivati je da će se istraga proširiti te da će obuhvatiti još nekoliko osoba.

Podsjetimo, pripadnici FUP-a su po nalogu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona obavili pretrese u stambenom objektu Elmedina Volodera u Sarajevu, dok su pretrage u vezi s ostalim osumnjičenima, Marinom Nikolićem iz Žepča, Borisom Zekićem iz Orašja, te Reufom Kadrićem, zaposlenikom Autocesta FBiH, obavljenje u njihovim domovima.