U šumi iznad kuće
0

Tuzla: Policija pronašla tijelo majke za koju su sumnjali da je ubila kćerku

A. K.
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)
Policijski službenici su pronašli tijelo majke koju su sumnjičili da je preksinoć usmrtila vlastitu kćerku u njihovoj porodičnoj kući u naselju Tušanj u Tuzli. Tijelo žene pronađeno je na šumskom području iznad naselja, a pretpostavlja se da je počinila samoubistvo.
Podsjetimo, jučer sat i 15 minuta iza ponoći 64-godišnji muškarac je u porodičnoj kući pronašao beživotno tijelo svoje 31-godišnje kćerke, o čemu je obavijestio policiju. Tužilaštvo TK je naredilo obdukciju, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli je potvrđeno da je kod 31-godišnjakinje na potiljku glave uočena povreda, a Klix.ba je iz policijskog izvora nezvanično saznao da je ona nastala najvjerovatnije čekićem.

Istražitelji su kao osumnjičenu naveli majku, koja je nakon tog čina nestala te je odmah pokrenuta policijska potraga za njom.

Kako su kazali iz Uprave policije MUP-a TK, danas oko 10:30 sati policijski službenici Jedinice policije za specijalnu podršku i istražitelji Sektora kriminalističke policije su postupajući po raspisanoj potrazi, na području šume iznad kuće u naselju Rovine, pronašli beživotno tijelo žene.

"Pretpostavlja se da se radi o ženi koja se dovodi u vezu sa događajem od dan ranije, kada je u porodičnoj kući u Tuzli pronađeno beživotno tijelo njene kćerke. U toku je rad na identifikaciji pronađenog tijela u saradnji sa postupajućim tužiocem koji se zajedno sa policijskim službenicima nalazi na mjestu događaja", kazali su iz kantonalne policije.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK - Sektora kriminalističke policije poduzimaju daljnje radnje po uputama postupajućeg kantonalnog tužioca.