Velika šteta na vozilima
518

U Novom Sarajevu sinoć namjerno zapaljena dva auta, počinilac od malih nogu poznat policiji

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Na području Kantona Sarajevo sinoć je došlo do zapaljenja tri vozila. Dva automobila u Hrasnom i Pofalićima su namjerno zapaljena, dok se za automobil na Breki pretpostavljalo da je došlo do samozapaljenja, ali uviđaj je utvrdio da je riječ o izazivanju opće opasnosti.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, požar se dogodio na dva putnička automobila u općini Novo Sarajevo. Oba su namjerno podmetnuta.

Prvo je u 21:40 gorio auto marke Suzuki u ulici Porodice Ribar, a zatim u 22:45 sati je u Ložioničkoj ulici izgorjela Škoda.

Zbog izazivanja opće opasnosti je uhapšen Dž. R., a kako nezvanično saznajemo, riječ je o Džeksonu Rustemiju, mladiću koji je dobro poznat policiji po sitnim krivičnim djelima. On je još kao mlađi maloljetnik počinio razna krivična djela, što je nastavio raditi do danas, kada je punoljetan. Jedno od njegovih djela, koje je posebno dospjelo u fokus javnosti, jeste razbijanje javne imovine, odnosno stakla na tri trolejbusa.

Kratko iza ponoći je došlo do zapaljenja vozila na Breki, u ulici Juraja Najharta.

Automobil koji se zapalio na Breki (Foto: I. L./Klix.ba)
Automobil koji se zapalio na Breki (Foto: I. L./Klix.ba)

Prvi rezultati uviđaja su govorili da se automobil sam zapalio, međutim nakon što je uviđaj završio vještak PPZ struke, utvrđeno je da je došlo do izazivanja opće opasnosti.