Trgovina narkoticima
23

U okviru jučerašnje akcije FUP-a u Sarajevu uhapšeni Edhem Šljivo i Harun Babić, predati su tužilaštvu

S. Š.
Fotografija ne predstavlja jučeranje hapšenje (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fotografija ne predstavlja jučeranje hapšenje (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na području Sarajeva jučer je realizovana akcija u okviru koje su uhapšene četiri osobe. Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije, dvije osobe su puštene dok su dvije predate u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.
Operativno-taktička akcija kodnog naziva "Start" realizovana je na pet lokacija u Sarajevu u okviru koje su izvršeni i pretresi.

Akcija je rezultirala hapšenjem ukupno četiri osobe koje su bile na obradi u prostorijama FUP-a. Nakon ispitivanja, dvije osobe su puštene, dok su dvije predate u nadležnost Tužilaštva KS, potvrdila je za Klix.ba Azra Bavčić iz Tužilaštva KS.

Tužilaštvu KS su predati Harun Babić i Edhem Šljivo osumnjičeni za trgovinu narkoticima.

Oni će u prostorijama Tužilaštva KS biti zadržani 24 sata, nakon čega će postupajući tužitelj predložiti nadležnom sudu o njihovom daljem procesuiranju.

Edhem Šljivo (rođen 1998. godine) i ranije se dovodio u vezu sa izvršenjem raznih kriminalnih radnji, a aprilu 2022. godine je bio uhapšen zbog sumnje da je pucao u Rijada Drakovca na Trgu heroja u Hrasnom. On je, također, bio ranjavan u pucnjavi na Ferhadiji 2016. godine kada je na njega pucao Emir Kundo.

Harun Babić (rođen 2000. godine) također je osoba od ranije poznata u policijskim dosjeima, a u julu 2022. godine je uhapšen u okviru akcije "Rez" kada je bio osumnjičen da je član bande Elvisa Keljmendija.