PU Mrkonjić Grad
42

U rijeci Plivi kod Jezera pronađeno beživotno tijelo muškarca koji je početkom mjeseca nestao u Jajcu

S. Š.
Foto: Wikkicommons
Foto: Wikkicommons
U rijeci Plivi na području Općine Jezero pronađeno je u ponedjeljak beživotno tijelo muškarca, koji je prije 10 dana nestao na Plivi dok je bio u ribolovu.

Policijskoj stanici Jezero jučer je oko 16:30 sati prijavljeno da se u koritu rijeke Plive, u Općini Jezero, nalazi beživotno tijelo.

Policijski službenici Policijske stanice Jezero izašli su na mjesto pronalaska tijela i utvrdili da su navodi prijave tačni.

Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka izvršen je uviđaj koji su obavili policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad u prisustvu doktora mrtvozornika Doma zdravlja "Doktor Jovan Rašković" Mrkonjić Grad koji je konstatovao da na tijelu smrtno stradalog nema povreda koje bi upućivale na postojanje elemenata krivičnog djela te da je smrt nastupila uslijed utapanja.

Identifikacijom beživotnog tijela utvrđeno je da se radi o osobi D. K. iz Jajca, čiji je nestanak prijavljen u Policijsku stanicu Jezero 3. augusta. Njegov čamac, u kojem je pecao, pronađen je odmah, ali je potraga za tijelom bila bezuspješna do jučer.