Oduzet mu računar, kamere
14

U Rovinju uhapšen 33-godišnji državljanin Njemačke koji je kamerom snimao djecu pod vodom

FENA
Hrvatska policija (Foto: Flick/Wikicommons)
Hrvatska policija (Foto: Flick/Wikicommons)
Istarska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 33-godišnjeg njemačkog državljanina koji je u Rovinju zatečen da u vodenom parku podvodnom kamerom snima nagu djecu, zbog čega je priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, saopćila je u nedjelju istarska policija.

Kako se navodi u policijskom saopćenju, radnici zaštitarske firme su u četvrtak oko 15 sati u turističkom objektu na području Rovinja zatekli njemačkog državljanina kako u vodenom parku podvodnom kamerom snima nagu djecu.

Policijski službenici uhapsili su 33-godišnjaka te su na osnovu naredbe nadležnog suda obavili pretrese njegovog automobila i motocikla, kojom prilikom su pronašli i oduzeli računar, memorijske kartice i kameru, dok su pretragom kamere s kojom je snimao djecu pronađeni inkriminirajući sadržaji. 

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u petak poslijepodne priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, prenosi Hina. 

"Takva kriminalistička istraživanja pokazuju da su radnici koji rade u turističkim objektima sve više osviješteni o toj problematici te odmah reagiraju kada primijete sumnjivo ponašanje, što omogućuje policiji promptno postupanje i privođenje počinitelja", naglasili su iz istarske policije.