Akcija FUP-a
0

U Sarajevu zbog iznude i drugih kriminalnih radnji uhapšeni višestruki povratnici u činjenju krivičnih djela

S. Š.
U okviru akcije FUP-a zaplijenjeni su novac, droga i drugi predmeti (Foto: FUP)
U okviru akcije FUP-a zaplijenjeni su novac, droga i drugi predmeti (Foto: FUP)
Zbog više krivičnih djela su u srijedu u Sarajevu uhapšene dvije osobe koje su trenutno u nadležnosti Federalne uprave policije (FUP).

Policijski službenici Federalne uprave policije su desetog oktobra, postupajući po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, na području grada Sarajeva, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti i tom prilikom su slobode lišili dvije osobe inicijala R.M. (1994.) i H.B. (2000.).

Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela "Iznuda". "Ugrožavanje sigurnosti", "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija".

Tokom realizacije naredbe za pretres, pronađena je određena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira kanabis, oružje i novac u različitim apoenima.

Osumnjičene osobe su višestruki povratnici u izvršenju krivičnih djela.

Kako se navodi u zvaničnom saopćenju FUP-a, navedene osobe će nakon kriminalističke obrade biti predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.