Milovan Zdravković
0

U Zagrebu po potjernici Srbije uhapšen kum Radoja Zvicera i važan član kavačkog klana

S. Š.
Zagrebačka policija (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Zagrebačka policija (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Interpol Zagreb obavijestio Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije da su uhapsili Milovana Zdravkovića, inače kuma vođe kavačkog klana Radoja Zvicera i osobu koja se vodi kao jedan od najopasnijih kriminalaca na Balkanu.

Interpol Beograd je, zatim, potvrdio validnost međunarodne potjernice.

Prema pisanju srbijanskih medija, Milovan Zdravković je visoko pozicioniran član organizovane kriminalne grupe Kavači i sve odluke vezano za izvršenja krivičnih djela ove OKG donosio je zajedno sa Radojem Zvicerom i još nekoliko istaknutih članova.

Zdravković je u Srbiji osumnjičen da je, kao član OKG Radoja Zvicera, Darka Šarića i Veljka Belivuka učestvovao u planiranju i pripremanju izvršenja krivičnog djela teško ubistvo izvršeno 19. januara 2020. godine u Atini kada su lišeni života Stevan Stamatović i Igor Dedović, kao i krivičnog djela teško ubistvo izvršeno dana 23.jula 2020. godine na ostrvu Krf, kada su ubijeni Alan Kožar i Damir Hadžić.

Uloga Milovana Zdravkovića ogledala se u finansiranju logistike, plaćana iznajmljenih stanova, angažovanju lica za opservaciju, kao i nabavku i transport oružja za izvršenje krivičnih djela.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova je od strane Interpola Zagreb obaviješteno da su jučer lišili slobode po našoj međunarodnoj potjernici Zdravković Milovana, radi krivičnog gonjenja po naredbi Višeg suda u Beogradu - Posebno odjeljenje za organizovani kriminal, zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivičnog gonjenja po naredbi Višeg suda u Beogradu - Posebno odjeljenje za organizovani kriminal zbog krivičnih djela udruženje radi vršenja krivičnih djela i teško ubistvo", potvrdio je Vučić i kazao kako ima operativna saznanja da je Zdravković kum Radoja Zvicera.