Detalji s mjesta zločina
35

Ubica iz Gradačca poznat po devijantnom ponašanju: Prvo se posvađao s prijateljem pa ubio prolaznicu

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Građane Gradačca sinoć je zadesilo još jedno svirepo ubistvo, ovog puta 74-godišnje Hazime H. u naselju Požarike. Za zločin se tereti 33-godišnji M. S. koji je, kako saznaje Klix.ba, policiji poznat od ranije po devijantnom ponašanju, upotrebi narkotičkih sredstava i konzumiranju alkohola.
U neposrednoj blizini osnovne škole u gradačačkom naselju Požarike sinoć se dogodilo brutalno ubistvo 74-godišnje Hazime H.. Prema informacijama iz policije i tužilaštva, za ubistvo počinjeno najvjerovatnije željeznom šipkom i betonskim blokom se sumnjiči 33-godišnji M.S.

Kako saznaje Klix.ba iz policijskih izvora, riječ je o osobi koja je od ranije poznata po devijantnom ponašanju, ali i upotrebi narkotičkih sredstava te alkohola. Ubistvu starice prethodio je njegov primarno verbalni okršaj s poznanikom s kojim se nalazio u blizini školskog dvorišta.

Mještani Požarike ove nedjelje su u šoku, ali i strahu. Dok je policija obezbjeđivala mjesto događaja, vatrogasci su prali područje na kojem se nalazilo tijelo, a mještani nijemo posmatrali sve što se dešava.

Tek rijetki žele pričati o svemu što se desilo, ali su svi saglasni u tome da je njihova sigurnost narušena, kao i da će tražiti dodatni angažman policije kako se ovakvo, ali i slični događaji ne bi ponavljali.

Stotinjak metara od mjesta brutalnog ubistva živi Derviša Mujčinović, koja je policiji pomogla u identificiranju žrtve počinjenog zločina. Priča nam da je na mjestu događaja zatekla stravičan prizor zbog kojeg nema mira.

"Hazimu sam prepoznala po pantalonama i majici koje je imala na sebi, ali sam veoma brzo glavu okrenula jer nisam mogla gledati taj veliki užas. Za veoma kratko vrijeme došao je njen suprug Mujo, kćerke, sin i komšije. Čula se vriska, a ja sam ispred kuće bila do tri sata ujutro, odnosno do onoga trenutka kada su Hazimu odvezli", priča nam Mujčinović.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Hazima i Derviša su se poznavale, a naša sagovornica za svoju komšinicu kaže da je bila dobra i poštena osoba, koja je nedužna stradala.

"Ona tog momka nije ni poznavala. Od njene kuće do mjesta ubistva nema ni 150 metara. S njom je uglavnom šetao unuk, ali ga sinoć nije bilo jer je otišao na Šljivarevo. Kako je nju taj momak ubio, šta se sve dešavalo, niko ne zna. Osim Allaha i ubice", dodaje Mujčinović.

Za razliku od saznanja naše sagovornice, policijska istraga dosad je pokazala da je ubistvu prethodio verbalni konflikt između ubice i prijatelja sa kojim se nalazio u blizini škole.

U tom trenutku, kako nezvanično saznajemo, naišla je nesretna starica koju je ubica prvenstveno verbalno napao, udario u predjelu glave metalnom šipkom, a zatim i betonskim blokom.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni za ubistvo starice će biti predat u nadležnost Tužilaštva TK, koje je već naredilo obdukciju žrtve, kao i druga vještačenja.