Sud u Doboju
0

Ubistvo Saše Kulišića: Optužnica, koja ne obuhvata kćerku, govori o detaljno planiranom ubistvu

S. Š.
Andrea Kajganić i Dražen Lazarević tokom hapšenja (Foto: SRNA)
Andrea Kajganić i Dražen Lazarević tokom hapšenja (Foto: SRNA)
Okružni sud u Doboju je potvrdio optužnicu protiv Andree Kajganić i Dražena Lazarevića zbog krivičnog djela "Teško ubistvo". U samoj optužnici se iznose detalji krivičnog djela, koji su stravični.
Potvrđenom optužnicom optuženima se na teret stavlja da su u noći 30. januara ove godine, u vremenu od 01:04 sati do 01:24 sati, u ulici Miloša Obilića u Doboju, a po prethodnom dogovoru i razrađenom planu, zajedno sa maloljetnom kćerkom Andree Kajganić, planirali da ubiju Sašu Kulišića.

Prema njihovom ranijem dogovoru, od 29. januara stanu V. M. u ulici Kralja Petra I u Doboju, inače sestre od Andree, a nakon što je V. M. na molbu Andree, koja je znala za dejstvo tableta "Treana" jer je i u ranijem periodu svom suprugu oštećenom Saši Kulišiću krišom davala navedene tablete zbog kojih se oštećeni zdravstveno nije osjećao dobro, kupila u jednoj apoteci tablete jačine 10 mg i predala tablete Draženu Lazareviću koji je veći broj tableta izvadio iz pakovanja.

Potom je maloljetna kćerka Andree usitnila veći broj navedenih tableta i iste pomiješala sa vodom, da bi potom, a prema dogovoru sa Andreom i Draženom, u večernjim satima otišla u porodičnu kuću gdje je stanovala zajedno sa svojim ocem oštećenim Sašom te u vodu u kojoj su bile izmrvljene tablete iscijedila limun i napravila limunadu koju je dala svom ocu oštećenom Saši Kulišiću da popije.

Sve su to uradili, kako se navodi u optužnici, u namjeri kako bi Sašu dejstvo navedenih tableta omamilo i uspavalo te oštećenog onesposobilo da pruži otpor, da bi nakon što su tablete počele djelovati i oštećeni zaspao.

O tome je potom maloljetna kćerka obavijestila Andreu i Dražena da Saša čvrsto spava, nakon čega su njih dvoje došli pred porodičnu kuću sa iznajmljenim vozilima, a potom ušli u unutrašnjost kuće i rekli maloljetnoj kćerki da ode u drugu sobu.

Za to vrijeme je u spavaćoj sobi na bračnom krevetu spavao oštećeni Kulišić Saša u crnoj majici i donjem vešu, nakon čega su mu Andrea i Dražen zajedno zadali nekoliko udaraca u predjelu glave, nanijevši mu na taj način razderno nagnječnu ranu veličine 20 x 5 mm u predjelu spoljašnje lijeve obrve, a potom mu zajedno sivom ljepljivom trakom oblijepili glavu u predjelu usta i očiju, nakon čega su mu ruke zavezali konopcem na leđima i oblijepili sivom ljepljivom trakom u predjelu ručnih zglobova, a noge zavezali konopcem i oblijepili sivom ljepljivom trakom u predjelu skočnih zglobova i tako onesposobljenog oštećenog Kulišić Sašu iznijeli iz kuće i stavili u gepek.

Potom je Dražen upravljajući putničkim motornim vozilom uputio se prema mjestu Preslica, a Andrea ga je pratila upravljajući drugim putničkim motornim vozilom te dolaskom u neposrednu blizinu izletišta Preslica, Andrea se svojim vozilom odvezla uzbrdo gdje je zaustavila vozilo u 01:39 sati, u neposrednoj blizini bazena za vodu.

Kada su se oboje zaustavili na istom mjestu, iz gepeka su izvadili oštećenog Sašu kojeg su vukli do nizbrdice i ostavili na zemlji, a potom mu zajedno zadali nožem ubodne rane u predjelu stomaka i to ubodnu ranu u predjelu lijeve strane trbušnog zida veličine 50 x 25 mm, dvije ubodne rane u predjelu desne strane trbušnog zida veličine 35 x 10 mm i 25 x 10 mm te u centralnoj liniji trbušnog zida ubodnu ranu veličine 80 x 55 mm, zbog kojih povreda, a uslijed razvoja stanja teškog traumatskog i hipovolemičkog šoka je nastupila nasilna smrt.

Nakon što su mu zadali povrede opasne po život, koje su detaljno navedene u optužnici, udaljili su se sa mjesta događaja, a Andrea se svojim iznajmljenim vozilom uputila u Banju Luku gdje je iznajmila stan, a Dražen se vozilom vratio do porodične kuće Saše Kulišića gdje se pozdravio s maloljetnom kćerkom nakon čega je izvjesno vrijeme boravio u stanu Andreine sestre te se nakon toga uputio u Banju Luku, a maloljetna kćerka prema dogovoru i razrađenim planom sa Andreom i Draženom, u jutarnjim satima nazvala kuma B. D. i istom rekla da tate nema kod kuće, ali da su njegove lične stvari u kući i da je krevet krvav.

U optužnici je navedeno da su Andrea i Dražen ubili Sašu Kulišića na svirep način, čime su kao saizvršioci učinili krivično djelo teško ubistvo.