Policija vrši uviđaj
93

Ubistvu žene u Gradačcu prethodio verbalni konflikt s napadačima: Čula se vika i galama

A. K.
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)
Ubistvu starije ženske osobe u naselju Požarike u Gradačcu prethodio je verbalni konflikt s napadačima, detalji su nezvanično potvrđeni za Klix.ba iz dosadašnje istrage.
Kako je Klix.ba ranije izvijestio, večeras se u naselju Požarike u Gradačcu dogodilo ubistvo, a na meti dvojice napadača našla se ženska osoba starije životne dobi.

Prema informacijama potvrđenim iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK), oko 19:40 sati Policijskoj stanici Gradačac prijavljeno je da se čuju vika i galama u naselju Požarike, a zatim je ponovno prijavljeno da se na istoj lokaciji u neposrednoj blizini osnovne škole nalazi tijelo ženske osobe bez znakova života.

"Na mjesto događaja upućeni su SHMP Doma zdravlja Gradačac, policijski službenici PS Gradačac i istražitelji OKP PU Gradačac te su potvrđeni navodi prijave, konstatovana je smrt ženske osobe, a o događaju je upoznata i dežurna tužiteljica, koja će rukovoditi uviđajem na mjestu događaja", kazala je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić.

Sprečić je dodala da je jedna osoba koja se dovodi u vezu sa navedenim događajem privedena u službene prostorije PU Gradačac.

Uviđaj će izvršiti istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK i PU Gradačac.