Pronađeno im i oružje
0

Uhapšen dvojac osumnjičen da je na obali rijeke u Doboju imao plantažu indijske konoplje

S. Š.
Foto: PU Doboj
Foto: PU Doboj
Na području Doboja jučer je realizovana akcija u kojoj su identifikovane, potom i lišene slobode, osobe osumnjičene da su vlasnici plantaže
Policijski službenici Policijske uprave Doboj jučer su lišili slobode osu inicijala S.G. sa područja grada Doboja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga".

Zajedno sa njim uhapšen je i M.S. sa područja grada Doboja zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivična djela "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" i "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija" u okviru operativne akcije "Gorila" koja je dio akcije "Plantaža 2024".

Na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Doboju izvršen je pretres na više lokacija, prilikom čega je pronađeno i oduzeto: tri paketića sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne težine od 48,9 grama, jedna automatska puška sa okvirom u kojem su se nalazila 24 metka, 30 komada municije za automatsku pušku, predmeti koji su namijenjeni za pakovanje opojne droge i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Podsjećamo da su policijski službenici Policijske uprave Doboj, 30.07.2024. godine na području grada Doboja pronašli plantažu sa 813 zasađenih stabljika indijske konoplje dužine od 50 do 140 cm.

Po kompletiranju predmeta protiv navedenih lica Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.