U toku izvlačenje vozila
150

Vozilo sletjelo u rijeku Bosnu kod Visokog, spašeni kazao da je bio sa tri osobe u autu

E. M.
Fotografija je ilustrativnog karaktera
Fotografija je ilustrativnog karaktera
Na regionalnoj cesti Kakanj - Visoko, jedan sat iza ponoći, vozilo sa četiri osobe sletjelo je u rijeku Bosnu, a jedna osoba uspjela se spasiti i informisati policiju o ovom događaju.

Aldina Alić, glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona nam je kazala da je Policijska stanica Visoko sinoć oko 1 sat informisana da je u mjestu Buzić Mahala uočena osoba s vidljivim povredama, teško komunikativnom stanju, te da je policija izašla na mjesto događaja.

"Po dolasku na mjesto događaja, osoba koja je zatečena s vidljivim povredama, policijskim službenicima je rekla da je bila u vozilu sa još tri osobe te da su sletjeli u rijeku Bosnu u mjestu Dobrinje", kazala je Alić.

Policijski službenici su otišli na mjesto događaja te uočili tragove vozila koji su završavali u rijeci Bosni te su odmah na mjesto događaja izašli i pripadnici spasilačkih timova MUP-a ZDK i vatrogasci.

"Jutros u 4:15 sati je locirano vozilo, na mjesto događaja je upućena i naša specijalna jedinica te je u 7 sati na mjesto događaja izašla i uviđajna ekipa Sektora krim policije s tužiocem kako bi se pristupilo izvlačenju vozila", zaključila je Alić za Klix.ba.

Za sada nije poznato da li je u ovoj nesreći bilo poginulih osoba, a više informacija bit će poznato uskoro.