Tužilaštvo KS
23

Zatražen pritvor za maloljetnika koji je u osnovnoj školi u Briješću nožem zbo vršnjaka

S. Š.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Tužitelj Tužilaštva Kantona Sarajevo zatržilo je jednomjesečni pritvor za maloljetnika i učenika devetog razreda Osnovne škole "Behaduin Selmanović" u Briješću koji je nožem ranio dvojicu svojih vršnjaka, potvrđeno je za Klix.ba.

Postupajući tužitelj je zatražio jednomjesečni pritvor za učenika kojem se na teret stavljaju dva krivična djela: Ubistvo u pokušaju i nanošenje lakših tjelesnih povreda.

O svojoj odluci, nadležni sud će se izjasniti u zakonskom roku.

Podsjećanja radi, do incidenta u osnovnoj školi u Briješću došlo je prije dva dana oko 13:15 sati i da je tada osoblje Osnovne škole "Behaudin Selmanović" obavijestilo PU Novi Grad da je učenik devetog razreda zadobio povredu oštrim predmetom, a koju mu je u školskom prostoru nanio učenik, također, devetog razreda.

Povrijeđenom učeniku je pomoć ukazana na KCUS, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i gdje je zadržan na daljnjem liječenju. On je uboden u rame. Međutim, povredu oštrim predmetom je zadobio još jedan učenik razreda i njemu su konstatovane lakše tjelesne povrede.

Istog dana je maloljetni izvršilac lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela Ubistvo u pokušaju (član 166. u vezi sa 28. KZ FBiH) i Lakša tjelesna povreda (član 173. KZ FBiH)n.