Naselje Batva
47

Zbog pokušaja ubistva u Tuzli jedna osoba uhapšena, žrtva u bolnici s teškim povredama

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
U naselju Batva u Tuzli jučer je došlo do pokušaja ubistva, napadač je uhapšen, dok je žrtva prevezena u bolnicu te je s teškim povredama zadržana na daljem liječenju.

Policijskoj stanici Centar jučer je dežurni medicinar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Tuzli uputio prijavio da se u ulici Ive Andrića u Tuzli, nalazi povrijeđena osoba kojoj se ukazuje medicinska pomoć.

"U vezi navedene prijave, na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Centar, kojom prilikom je i zatečena povrijeđena osoba M. I. (1986) iz Tuzle, inače nastanjena na navedenoj adresi, a koje je sanitetskim vozilom prevezena u UKC Tuzla. Povrijeđenoj osobi su na Klinici za hirurgiju konstatovane teške tjelesne povrede te je zadržana na liječenju u hiruškom šoku", kazali su iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK.

Na mjestu događaja zatečen je i A. I. (1970) iz Tuzle, koji je zbog sumnji da je hladnim oružjem teško povrijedio M. I. uhapšen te je priveden u službene prostorije Uprave policije MUP-a TK. O događaju je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona, dok su uviđaj i  druge potrebne mjere i radnje poduzeli policijski službenici OKP PU Tuzla i PS Centar.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, osumnjičeni A. I. će uz Izvještaj, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu na dalje nadležno postupanje.