Izvršen i pretres kuće
0

Zbog pucnjave u ugostiteljskom objektu u Istočnom Sarajevu uhapšen Đorđe Ždrale

F. H.
Đorđe Ždrale (Foto: Klix.ba)
Đorđe Ždrale (Foto: Klix.ba)
Zbog pucnjave u ugostiteljskom objektu u noći sa 22. na 23. oktobar u Istočnom Sarajevu uhapšen je Đorđe Ždrale.

"Policijski službenici Policijske uprave Istočno Novo Sarajevo lišili su slobode osobu inicijala Đ.Ž. iz Istočnog Novog Sarajeva, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'", naveli su iz MUP-a RS-a.

Prema navodima osumnjičeni Ždrale se sumnjiči da je u noći s 22. na 23. oktobar u ugostiteljskom objektu u Dečanskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu ispalio hitac iz vatrenog oružja.

"Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi navedeni kojom prilikom je pronađen jedan gasni pištolj i 51 komad metaka kalibra 9 mm. Također, vršeni su pretresi objekta na još tri lokacije području Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, a koje koriste lica inicijala B.D. i K.P. iz Istočnog Novog Sarajeva", saopćili su iz MUP RS-a.

U toku je dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv osumnjičenog nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.