MUP KS
0

Zbog sinoćnje pucnjave na Čobaniji uhapšen 33-godišnjak, jedna osoba lakše povrijeđena

S. Š.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
U centru Sarajevu je u četvrtak navečer došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojem je učestvovalo više osoba. Policija je zbog toga uhapsila jednu osobu, a riječ je o 33-godišnjaku A.V.
Sinoć su se u Sarajevu na dvije lokacije čule pucnjave, Koševu i Čobaniji, a policija je zbog incidenta na Čobaniij uhapsila jednu osobu.

Naime, sinoć u 20:30 sati, policijski službenici PU Centar lišili su slobode A.V., rođen 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Nasilničko ponašanje".

On se, kako se navodi u zvaničnom saopćenju policije, dovodi u vezu s narušavanjem javnog reda i mira tučom između više osoba u ulici Čobanija, općina Centar, u kojoj je E.M. zadobio lakše tjelesne povrede, a nakon toga je došlo do upotrebe vatrenog oružja - ispaljenjem hica u zrak, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog događaja.