MUP KS
63

Zbog ubistva žene u Sarajevu uhapšen 27-godišnjak

S. Š.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
U Sarajevu je danas uhapšen 27-godišnjak zbog osnova sumnje da je ubio ženu na Ciglanama, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, kao i iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.
U poslijepodnevnim satima, na području općine Centar, policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine slobode su lišili muškarca M.D. (1997) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo (član 166. KZ FBiH) na štetu 60-godišnje N.S. iz Sarajeva.

Osumnjičeni je u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističkoj obradi, dodali su u saopćenju.

Izvršenim uviđajem u stanu u ulici Husrefa Redžića, utvrđeno je da je žrtva imala povrede nanesene hladnim oružjem u predjelu vrata. Dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo naredila je provođenje brojnih vještačenja i drugih radnji dokazivanja u cilju potpunog rasvjetljavanja svih okolnosti ovog krivičnog djela ubistva.

Podsjetit ćemo, beživotno tijelo žene pronađeno je u ponedjeljak navečer.

"Oko 22.45 sati, u stanu u ulici Husrefa Redžića, pronađeno je beživotno tijelo žene N.S. (1964). Uviđajem je rukovodio tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a KS", rečeno je jutros iz sarajevske policije.

Prema nezvaničnim saznanjima, uhapšen je Mirza Duran.