Ekspresno pronađen
11

Zenička policija pronašla muškarca koji je zapalio tri vozila na parkingu

E. M.
Foto: PVJ Zenica
Foto: PVJ Zenica
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona otkrili su počinioca koji je 16. oktobra oko 2 sata ujutro na zeničkom parkingu zapalio tri vozila.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK je saopćeno da se nakon obavljenog uviđaja pristupilo prikupljanju operativnih saznanja te da se došlo do informacije da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti H. D. (2003) iz Zenice, koje je od policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije locirano na području Grada Zenica te lišeno slobode i sprovedeno u službene prostorije Policijske uprave i.

"Tokom obrade, isti je u potpunosti priznao da je izazvao požar na gore navedenim vozilima, te je ispitan u svojstvu osumnjičenog, a prikupljeni su i drugi materijalni dokazi. Također je osumnjičeni H. D. tokom kriminalističke obrade priznao i izvršenje krivičnih djela 'Teška krađa' u pokušaju na štetu Javnog preduzeća 'Parking servis' d.o.o. Zenica, te krivičnog djela 'Krađa' iz pekare 'Merla' u naselju Blatuša, kojom prilikom je otuđen neutvrđen iznos novca, a koje je izvršio tokom noći 16.10.2024. godine", saopćeno je iz MUP-a ZDK.

H. D. će danas nakon kompletiranja dokaza i obavještenja uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima "Teška krađa" u vezi sa "Pokušaj", "Izazivanje opće opasnosti", "Oštećenje tuđe stvari" i "Krađa", a sve u vezi sa članom "Sticaj" biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na daljnje postupanje.