Oglasili se nadležni
121

Zločin u Sanskom Mostu: Policija potvrdila da je bilo učenika u školi u trenutku ubistva tri osobe

B. R.
Škola u kojoj se dogodio zločin (Foto: RTV Sana) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: E. M./Klix.ba)
Nadležni su se obratili nakon što su danas u srednjoj školi u Sanskom Mostu ubijene tri osobe - direktor škole Nijaz Halilović, profesorica engleskog jezika Gordana Midžan i školska sekretarica Nisveta Kljunić.

Premijer USK Nijaz Hušić je napomenuo da će se istražnim radnjama rasvijetliti okolnosti ubistva te je građanima poručio da ne trebaju biti uznemireni ako je to moguće.

Načelnik Sanskog Mosta Faris Hasanbegović je izjavio da pokušavaju razumjeti, kako je naveo, kontekst ovog čina. Istakao je da ne postoji opravdanje za ovaj čin.

"Pozivam građane da ne uzimaju zakon u svoje ruke, i u nepravdi se moramo oslanjati na pravosudne institucije", poručio je.

Ministar unutrašnjih poslova USK Adnan Habibija uvjerava da "policija sve drži pod kontrolom" te je konstatirao da će se morati institucionalno djelovati da se ovakve stvari ne bi više događale.

"Nećemo dopustiti da se ovako nešto ponovo dogodi", rekao je Habibija.

Direktor Uprave policije MUP-a USK Amel Kozlica je potvrdio da je osumnjičeni za ubistvo, školski domar, Mehmed Vukalić, pokušao izvršiti samoubistvo te da je tom prilikom sam sebi nanio povrede.

Također je potvrdio da je počinilac ubistva ušao u školu s automatskim oružjem te da je to učinio na način da to bude ostalima neprimjetno. Prema njegovim riječima, u trenutku ubistva, u školi je bilo učenika. No, Kozlica nije mogao kazati da li je u prostoriji, u kojoj su bili ubijeni, bilo još osoba.

Ministar obrazovanja USK Denis Osmankić je najavio da će biti razmotreno eventualno prolongiranje nove školske godine u ovom kantonu.