Nakon posjete iz CIA-e
82

Crnadak razotkrio Dodika i pitao ga: Šta je sa Radnom grupom za razdruživanje

F. H.
Foto: Facebook/ Igor Crnadak
Foto: Facebook/ Igor Crnadak
Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske prozvao je Milorada Dodika i vlasti RS-a zbog njihovih reakcija nakon posjete direktora CIA-e Williama Burnsa Bosni i Hercegovine.

"Zadnja dva dana funkcioneri SNSD i njihovi mediji bombardovali su javnost porukama kako oni nisu nikada zagovarali secesiju i razdruživanje, iako čitav svijet zna da je to glavni dio njihove populističke retorike", kazao je Crnadak.

On je podsjetio da je 30. maja ove godine Vlada Republike Srpske formirala je Radnu grupu za razdruživanje sa FBiH, na čelu sa ministrom Bukejlovićem, što je, kako kaže, jasan dokaz da SNSD, kao i njihovi partneri iz Federacije, jeste bio nosilac zapaljivih inicijativa, koje su uključivale razdruživanje i secesiju.

"Ako laže koza, ne laže rog. Deprimirajuće i tužno je gledati Dodika i druge funkcionere Srpske kako uzmiču i kako se, povodom dolaska direktora CIA, utrkuju ko će se više posuti pepelom", ističe Crnadak.

Crnadak kaže da narod Republike Srpske zaslužuje bolje lidere, koji su ozbiljni i stabilni, u svakom momentu sabrani, na koje se može računati, a ne kvazilidere koji se povlače, javno drhte od straha i preko noći odustaju od svega šta su govorili godinama.

"Ova blamaža se mora zaustaviti i zato, kao šef Kluba poslanika PDP u NSRS i narodni poslanik, tražim od predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, koji je potpisao odluku o formiranju Radne grupe za razdruživanje, da saopći javnosti šta je konačan stav njegove Vlade", navodi Crnadak.

On je pozvao da ako se ide u razdruživanje, onda Višković pozove Radnu grupu da ubrza svoje aktivnosti, a ako su odustali neka na sljedećoj sjednici Vlada ukine Radnu grupu.

Crnadak ističe da sve drugo predstavlja ponižavanje naših institucija, posebno Vlade Republike Srpske, baš kao i današnja infantilna izjava premijera Viškovića da je direktor CIA došao u BiH "kako bi prikupio neke informacije koje ga zanimaju", zaključio je Crnadak.