Humanitarna akcija
12

Ismeta Šiljak boluje od raka grlića maternice, otkazao joj je bubreg: Skuplja se pomoć za hitnu operaciju

I. Sa.
Foto: Udruženje građana Humanitas
Foto: Udruženje građana Humanitas
Udruženje građana Humanitas pokrenulo je humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava za liječenje Ismete Šiljak (1975) iz Zavidovića kojoj je potrebna hitna operacija u Istanbulu.

Operacija, koju na ovim prostorima niko ne može obaviti, iznosi 35.000 eura, a potrebno je prikupiti sredstva i za troškove njenog oporavka.

Pozivom na humanitarni broj 17150 za korisnike teleoperatera Mtel, BH Telecom i HT Eronet građani doniraju jednu KM za liječenje.

Pomoć je moguća i putem uplata na račun 5551000062303262 “Nova Banka” a.d. Banja Luka, kao i putem PayPal aplikacije na adresu [email protected].

Ismeta je 2009. godine prvi put započela borbu s karcinomom grlića maternice, a o svojoj borbi kaže:

"Krenulo je to još davne 2009. godine u Sarajevu, sa karcinomom grlića maternice. I tada sam prošla 5 kemoterapija, 5 unutrašnjeg zračenja i 18 vanjskog zračenja. Nije bilo operabilno, ali su meni te terapije pomogle i bila sam, tako reći, zdrava žena. 2022. godine saznajem još strašniju dijagnozu. Karcinom se vratio, samo sada nije bio samo grlić maternice nego čitava mala karlica. Tada nastupa moja ponovna borba. Laboratorijske pretrage, kemoterapije, pametna terapija, magnetne rezonance, kontrasti, infuzije protiv bolova, infuzije raznorazne i svaki put novi ubod. Sa 60 i nešto kilograma spala sam na manje od 50… Desni bubreg mi je otkazao. Uprkos svemu, saznajem da mi ima pomoći, da je operacija moguća, ali i da treba 35.000 eura, plus troškovi. I što je najbitnije: Operacija je hitna".