Elvis Terzić
797

Muškarac iz BiH večeras hitno prevezen u Tursku, uskoro pokretanje apela za liječenje

L. K.
Elvis Terzić večeras je hitno prevezen sanitetskim avionom u Tursku zbog većih zdravstvenih komplikacija, a organizacija Pomozi.ba uskoro će pokrenuti apel kako bi se prikupio novac za liječenje ovog mladog čovjeka.

"Dao mi je znak očima da me čuje, suza mu je krenula iz oka i pomjerio je ruku u mojoj ruci", riječi su Mirele, supruge Elvisa Terzića, koji je večeras hitno prebačen sanitetskim avionom za Tursku, jer je životno ugrožen.

Terzićev život se promijenio u potpunosti nakon što je zaražen koronavirusom. Trenutno je u polusvjesnom stanju, a ljekari još nisu utvrdili tačnu dijagnozu.

Njegovo stanje je večeras bilo toliko kritično da ljekari nisu znali hoće li izdržati let, no Terzić se uspio izboriti i prije nekoliko minuta je smješten na kliniku u Turskoj.

Apel za njegovo liječenje bit će pokrenut u nedjelju, a iz Pomozi.ba procjenjuju da će za liječenje biti potrebne desetine hiljada eura: "Iskreno se nadamo da će ova priča imati sretan kraj, kako bi se Elvis čim prije vratio u zagrljaj svojoj malenoj kćerki i uživao u njenom odrastanju sa njegovom požrtvovanom suprugom".

Za više informacija i učešće u humanitarnoj akciji pratite zvaničnu stranicu organizacije Pomozi.ba.