Budimo humani
72

Pomozimo Emiru Klopiću koji se bori protiv teške bolesti da nastavi liječenje u Turskoj

M. G.
Emir Klopić
Emir Klopić
U cilju pružanja podrške i pomoći Emiru Klopiću, koji se već dvije godine bori s teškom bolešću, organizovana je humanitarna akcija.

Emir se od augusta 2022. godine bori protiv raka debelog crijeva sa metastazom na jetri. Nakon dijagnosticiranja bolesti, prošao je operaciju debelog crijeva i primio je oko 50 hemoterapija u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Liječenje je nastavio u klinici Acibadem u Turskoj, gdje su mu postavljeni planovi za dalju terapiju. Tokom liječenja u Turskoj, Emir je primio tri terapije koje su koštale između 4.000 i 5.000 eura svaka, uz dodatne troškove smještaja i putovanja. Na posljednjoj kontroli 9. septembra, ljekari su ustanovili da dosadašnja terapija nije bila učinkovita i preporučili ciljani tretman na jetri, koji iznosi 12.000 eura za prva tri zahvata. Trenutno uzima lijek Stivarga koji košta 1.300 eura.

Sve troškove liječenja Emir je dosad finansirao uz pomoć rodbine, prijatelja, komšija i sugrađana, no sva novčana sredstva su iscrpljena i sada nije u mogućnosti nastaviti liječenje.

Svi koji žele pomoći mogu uplatiti sredstva na priloženi tekući ili devizni račun ili donijeti novac na blagajnu džemata. Također, svaki oblik podrške, uključujući dijeljenje ove objave, bit će od velike važnosti u ovoj teškoj situaciji.

Za više informacija o načinima pomoći, zainteresirani se mogu obratiti lokalnom džematu ili pratiti objave na društvenim mrežama.

Emir Klopić

Sparkasse bank

Broj računa: 1995026057129464

SWIFT: ABSBBA22

IBAN: BA391995026057129464