Pomozi.ba, Nova BH i N1
744

Prikupljeno više od 1,2 miliona KM na humanitarnoj večeri "Za naše ljude"

FENA
Foto: F.Z./N1
Foto: F.Z./N1
Tokom emitiranja humanitarne večeri na kanalima TV Nove i N1, a u suradnji sa Udruženjem Pomozi.ba prikupljeno je 1.234.393.33 KM koje će biti usmjerene za pomoć stanovništvu u poplavljenim područjima. 

Od telefonskih poziva građana Bosne i Hercegovine prikupljeno je 251.646 KM, a tokom večeri, akciji su se pridružile domaće i strane kompanija, koje su na račun Udruženja Pomozi.ba tokom dana i večeri uplatile donacije u vrijednosti od 982.747,33 KM. 

U pozivnom centru ove dvije televizije prisustvovale su brojne javne ličnosti iz Bosne i Hercegovine i regije. Dino Melin, Sergej Barbarez, Amira Medunjanin, Hanka Paldum, Enes Begović, Husref Musemić, Jasna Žalica, Admir Glamočak, Jasna Diklić, Almir Kurt, dr Bakir Nakaš, Razija Omanović, Vedran Zubić, dr Reuf Karabeg, Svetlana Cenić, Mirza Mustafagić, Džejla Glavović, dr Alija Aginčić uveličali su ovu plemenitu akciju te potakli gledatelje da putem humanitarnog broja doprinesu radu Udruženja Pomozi.ba koje je usmjerilo sve svoje kapacitete u službu pomoći unesrećenim u razornim poplavama koje su odnijele 21 ljudski život.

Video poruke podrške ljudima poslali su i mnogi sportisti, sportski stručnjaci i treneri kao što su Vahid Halilhodžić, Savo Milošević, Lana Pudar, Hasan Salihamidžić, Gennaro Ivan Gattuso, Ivaylo Petev, Damir Džumhur, Asmir Begović, Džanan Musa, Elvir Baljić, Mehmed Baždarević, a u studio TV Nove i N1 rado su se odazvali i medijski radnici, urednici, voditelji, kolege drugih televizijskih kuća, radio stanica i portala.

Kako je saopćeno, val dobrote stigao je i do susjednih zemalja, pa su tako i umjetnici iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore poput Ane Bekute, Snežane Đurišić, Emine Jahović, Sergeja Ćetkovića, Lepe Brene, Jelene Rozge, Nataše Bekvalac, Marije Šerifović, Dragana Stojkovića Bosanca, iskazali solidarnost i uputili poruke ohrabrenja i utjehe u ovim teškim trenucima za Bosnu i Hercegovinu.

Prikupljenim novcem, Udruženje Pomozi.ba nastavlja i dalje pomagati ljudima koji su tokom poplava u noći sa 3. na 4. oktobar 2024. godine izgubili najmilije, domove, imanja, poljoprivredna dobra i sve ono što su godinama stvarali.

Podsjećamo, Udruženje Pomozi.ba ranije je stavilo u funkciju broj 17039 koji je jedinstven za sve telekom operatere i putem kojeg građani doniraju 2 KM za pomoć Jablanici, Fojnici, Kreševu, Kiseljaku i okolnim mjestima ovih općina.

Broj za pozive ostaje aktivan do daljnjeg, a ukoliko donirate sredstva iz inostranstva, evo kako to možete učiniti.

Bank name: Intesa Sanpaolo Banka BiH

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Poplave 2024

Televizije Nova, N1 i Udruženje Pomozi.ba zahvaljuju se svim dobrim ljudima iz svih dijelova svijeta koji su večeras pokazali ljudskost, dobrotu, solidarnost i empatiju: Hvala vam od srca na beskrajnoj podršci i svakoj vašoj donaciji.