Građani pokazali humanost
11

Za manje od 24 sata prikupljena sredstva za za liječenje Ajle Taslaman

A. Ku.
Za manje od 24 sata prikupljena su sredstva za liječenje Ajle Taslaman koja ima karcinom dojke s metastazama. Ovu humanitarnu akciju je pokrenulo udruženje Pomozi.ba.

Ajla Taslaman je 31-godišnja majka četverogodišnje djevojčice i sinčića koji ima samo šest mjeseci, a dijagnozu karcinoma dojke dobila je u devetom mjesecu prve trudnoće.

Deset dana prije poroda napipala je kvržicu na dojci. Ubrzo nakon poroda, odstranjen joj je tumor i ona je bila posve zdrava četiri i po godine.

Nažalost, dva mjeseca nakon što je rodila drugo dijete dolazi do kočenja ruku i usta kada saznaje da je karcinom sa dojke metastazirao na mozak, pluća i jetru. Nažalost, treću trudnoću zbog bolesti nije mogla iznijeti do kraja.

"Iskreno se nadamo da će ova mlada žena pobijediti zloćudnog neprijatelja na radost njenih najmilijih, prvenstveno kćerkice i sinčića", naveli su iz udruženja Pomozi.ba.

Za liječenje ove mlade majke, koja mora primiti još osam ciklusa lijeka koji joj spašava život, bilo je potrebno 40.463 eura.