Ne odustaje od istine
871

Memić nakon ročišta Dupovcu i Mutapu: Znao sam da su namještali dokaze

N. V.
Nakon što je završeno prvo ročište u Sudu BiH Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu zbog organizovanog kriminala u slučaju smrti Dženana Memića, obratio se i otac stradalog mladića Muriz Memić.
Pri izlasku iz Suda BiH Memić se susreo s odbranom Hasana Dupovca - advokatom Erminom Gačanovićem, kojem je nakon teških riječi iz sudnice kazao kako razumije da je to njegov posao, ali da ipak čini "veliku grehotu".

"Ja znam da je to advokatski posao, ali čuli ste njihovo izlaganje. Ja da sam samo to čuo, pristao bih na optužnicu Kantonalnog tužilaštva i federalnog, odmah. Ja sam ovo sve i uradio jer sam znao da su lagali, namještali dokaze, poturali", rekao je Muriz Memić.

U sudnici je advokatica Nina Kisić spomenula i njegovo ime kazavši da su na optuženičkoj klupi samo dvije osobe, ukazujući kako to možda ne bi trebalo biti tako. Naglašava dalje da je jedan od svjedoka, govoreći o trgovini vozila Renault Clio, pomenuo da mu je i Muriz Memić dao novac. Memić negira tačnost tih navoda.

"Čuli smo izjave i da sam i ja učestvovao, oni su to izmislili. Hasan Dupovac je tom svjedoku rekao 'Poslao ti je Muriz hiljadu i po KM, poslao ti je Zijo Mutap hiljadu i po'. Ja s tim apsolutno nemam veze, niti sam mu znao ime tada, a kamoli da ja dajem pare i tražim vozilo koje je po zakonu moralo biti izuzeto", obrazložio je Memić.

Na kraju je Muriz Memić poručio da se neće umoriti te da ga ni danas nisu uspjeli iznervirati onim što je odbrana govorila.