Opasnost od klizišta
49

Općina Istočni Stari Grad o Bistričkom potoku: Saradnja s načelnikom Čengićem je na visokom nivou

M. G.
Bistrički potok (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bistrički potok (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Općina Istočni Stari Grad stavila je u pripravnost Službu civilne zaštite te zatražila inspekcijski nadzor od nadležnih službi. Iz ove općine kažu da je ovaj korak preduzet je s ciljem utvrđivanja trenutnog stanja na terenu, nakon čega će Općina poduzeti potrebne mjere kako bi spriječila eventualnu štetu.

Kako su rekli, saradnja između Općine Istočni Stari Grad i Općine Stari Grad Sarajevo je na visokom nivou.

"Načelnici obje općine preduzimaju sve što je u njihovoj nadležnosti i stoje na raspolaganju za pomoć u rješavanju potencijalno opasne situacije za obje lokalne zajednice", dodaju.

Naglasili su da je komunikacija s relevantnim službama blagovremena, a Općina Stari Grad Sarajevo je informisana o poduzetim radnjama.

"Apelujemo na javnost i medije da djeluju racionalno kako bi se izbjeglo stvaranje panike i straha među stanovnicima", istakli su u saopćenju.

Ovo saopćenje uslijedilo je nakon upozorenja načelnika Čengića o mogućoj prirodnoj katastrofi u Općini Stari Grad, koja bi mogla nastati zbog odlaganja otpada u Bistričkom potoku na Trebeviću usljed izgradnje zgrade Trebević Hills. Načelnik je naglasio da postoje sve potrebne dozvole za izgradnju, ali da se postavlja pitanje poštivanja propisa tokom izvođenja radova.