Monstruozno izvrtanje
129

Ana Brnabić sramno manipulirala govorom Munire Subašić, izmislila prijetnje Vučićevoj djeci

B. H.
Screenshot: Youtube.com
Screenshot: Youtube.com
Predsjednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić je sramotno manipulirala govorom predsjednice Udruženja "Majke enklave Srebrenica i Žepa" Munire Subašić i optužila je da prijeti djeci predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Munira Subašić izrekla je do sada najmonstrouozniju pretnju - i ne samo po život predsednika Republike Srbije, već direktnu pretnju po život njegove dece i njegovih još uvek nerođenih unučadi", napisala je Brnabić.

Potom je ubacila citat Munire Subašić izostavljajući ključni dio, tako da je govor predstavila kao prijetnju iako je svakoj dobronamjernoj osobi jasno da se radilo o pozivu na suživot, bolju budućnost za buduće generacije itd.

"Meni je žao što gospodin Vučić nije bio sponzor Rezolucije što to nije pokrenuo i što nije postao Willy Brandt pa da živimo zajedno u miru rahatluku i poštovanju jednih drugih. Možemo imamo mjesta za sve ljude u BiH i za Srbe i za Muslimane i Hrvate", kazala je Subašić na kraju svog govora.

U razgovoru za Danas.rs Subašić je dodala još nekoliko rečenica iz kojih je jasna poenta i zaključak, te da se ne radi o nikakvoj prijetnji no to je Brnabić potpuno zanemarila.

Brnabić je potom u nastavku svog propagandnog eseju prozvala međunarodnu zajednicu, opoziciju u Srbiji, Sarajevo kao i slobodne medije u Srbiji kao što je Danas.

Na kraju je u patetičnom tonu uobičajenom za srbijanske vlasti obećala "borbu za mir i za bolje povezan region, te da neće kleti, bacati 'fatvu' i prijetiti liderima".

Iako nas rijetko šta može iznenaditi od našeg istočnog susjeda, ovo po ko zna koji put pokazuje mantru kojom srbijanske vlasti pokušavaju da od žrtve genocida naprave progonitelja.