Prepustio fotelju
24

Direktor policije Crne Gore podnio ostavku, smjena njegovog prethodnika nezakonita

FENA
Aleksandar Radović 8Foto: Vlada Crne Gore)
Aleksandar Radović 8Foto: Vlada Crne Gore)
Vršitelj dužnosti direktora Uprave policije Crne Gore Aleksandar Radović podnio je u četvrtak ostavku, a nakon što je crnogorski Upravni sud donio presudu kojom je utvrđeno da je smjena Zorana Brđanina s funkcije šefa policije nezakonita.

"Jutros sam podnio ostavku premijeru i ministru unutarnjih poslova. Ne želim se boriti za fotelju, želim se boriti s ovim ljudima protiv kriminala", kazao je Radović na konferenciji za novinare u Podgorici.

Upravni sud je krajem prošlog mjeseca utvrdio da je ranije smijenjeni direktor crnogorske policije Zoran Brđanin početkom marta nezakonito razriješen a Radović, koji je imenovan na prijedlog crnogorskog premijera Milojka Spajića, drži da je presuda suda obvezujuća.

U odluci Upravnog suda navodi se da je rješenjem Vlade Crne Gore iz ožujka Brđanin razriješen dužnosti direktora Uprave policije, prije isteka vremena, a nakon što je ministar unutarnjih poslova podnio prijedlog za njegovo razrješenje, podsjeća Radiotelevizija Crne Gore.

Od 2021. godine, kada je Brđanin imenovan za direktora policije donijete su tri odluke o njegovoj smjeni a koje je Upravni sud poništavao kao nezakonite. Tako je i aktualna Vlada, poštujući odluku suda vratila Brađanina na posao, ali tri mjeseca kasnije ga je smijenila.