Vanredni izbori
18

DPS odnio pobjedu u Podgorici, neizvjesno ko će formirati vlast

A. Ku.
Foto: Centar za demokratsku tranziciju
Foto: Centar za demokratsku tranziciju
Građani Podgorice i Kotora glasali su na vanrednim lokalnim izborima, a birališta su bila otvorena do 20 sati. Demokratska partija socijalista (DPS) je odnijela pobjedu u Podgorici, a pravo glasa je imalo 145.724 birača.

Preliminarni rezultati Centra za demokratsku tranziciju na obrađenih svih 215 biračkih mjesta pokazuju da je DPS osvojio 19 mandata.

Pokret "Evropa sad" premijera Milojka Spajića i Demokrata osvojio je 14 mandata, dok je lista predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i pokreta Ura osvojila šest mandata.

Stranke bivšeg proruskog Demokratskog fronta i prosrpske Socijalističke narodne partije imat će 13 odbornika u parlamentu Podgorice.

Izborni dan su obilježile optužbe vlasti i opozicije povodom tvrdnji Demokratske partije socijalista da više od 2.000 osoba ima biračko pravo u susjednim državama.

DPS je policiji i Osnovnom državnom tužilaštvu dostavila spisak od 2.300 osoba koje su u biračkom spisku Crne Gore, a za koje sumnjaju da imaju glasačko pravo u još dvije države, Srbiji i Bosni i Hercegovini.