Vatrogasci neumorno gase
84

Drama iznad Splita: Razbuktali požar ušao među kuće, bježe i turisti

B. H.
Screenshot: Pixsell
Screenshot: Pixsell
Požar iznad Splita, na području Žrnovnice koji je izbio sinoć uslijed udara groma u popodnevnim se satima razbuktao.

Vatrogascima koji gase požar u sjevernom dijelu Žrnovnice, gdje je plamen u utorak kasno popodne ušao među kuće, u pomoć su upućene snage iz drugih dijelova Hrvatske.

Požar koji se u utorak poslijepodne širio na područje Srinjina u kasnim poslijepodnevnim satima ušao je među kuće u sjevernom dijelu Žrnovnice, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog središta Split.

"Situacija je vrlo ozbiljna, plamen je ušao među kuće u sjevernom dijelu Žrnovnice i vatrogasci ulažu napore u obuzdavanju požara", poručuju splitski vatrogasci.

Novinari Slobodne Dalmacije na terenu su svjedočili kako sve više turista odlazi i napušta apartmane u Žrnovnici i obližnjoj Podstrani u strahu od širenja požara.

"Situacija je teška, prijetnja je da se požar spusti preko brda Perun na Podstranu. Spašavamo kuću po kuću, a kanaderi su otišli. Molimo civile da uđu u kuće i da čuvaju djecu jer nam ne mogu pomoći", kazao je Tomislav Mihanović, komandant DVD-a Žrnovnica u Dnevniku Nove TV, dok mještani javljaju da se vatra itekako širi prema Podstrani.