Policija na nogama
0

Drama u Zagrebu: Banka opljačkana usred dana, razbojnik imao zanimljiv plan

B. H.
Foto: Pixsell/ Igor Soban
Foto: Pixsell/ Igor Soban
U Stonskoj ulici u Novom Zagrebu oko 12 sati došlo je do pljačke banke. Maskirani nepoznati počinitelj, koristeći prijetnju vatrenim oružjem, izvršio je razbojništvo i otuđio novac.

Iz PU zagrebačke kažu da je oko 12.15 sati nepoznati počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem otuđio novac te pobjegao. Sreća u nesreći je da nitko nije povrijeđen te da je u toku policijski uviđaj, piše Jutarnji list.

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji, naoružani lopov je, sudeći prema svemu, čekao da se vrata poslovnice, koju je odabrao za lopovsku posjetu, otvore. Tačnije, čekao je popodnevnu smjenu da krene s radom pa da krene i on.

I nakon svega 15 minuta očitog opserviranja ulazaka i izlazaka klijenata banke, ušetao je već maskiran u pretprostor poslovnice koji je pod videonadzorom. Svaki njegov pokret najvjerojatnije su snimile nadzorne kamere, a ljudi na terasi obližnjeg kafića nisu odmah shvatili što se događa, sve dok nije došla policija.

Koliko je tačno novca ukrao bit će poznato nakon što banka podnese izvještaj, a je li imao pomagača, koji ga je čekao u vozilu u nekoj od obližnjih uličica, nije poznato.

Nije za isključiti da su dio njegova bijega, ako je krenuo prema Aveniji Dubrovnik s plijenom ili u pravcu MSU-a, snimile nadzorne kamere drugih objekata pa i obližnjih paketomata koji snimaju samu lokaciju. Sve u svemu, odbjeglom razbojniku prijeti zatvor kad mu kriminalisti uđu u trag.