Nakon paralela s NDH
151

Hrvatski sabornik odgovorio Vučiću: Kad je zapucalo, jado je brže od metka pobjegao na Terazije

B.H.
Screenshot: Facebook
Screenshot: Facebook
Hrvatski zastupnik u Saboru i načelnik općine Sinj Miro Bulj odgovorio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je rekao da nema razlike između sadašnje Hrvatske i bivše NDH.

Vučić je navedenu izjavu dao nakon što je Hrvatska donijela odluku o zabrani ulaska prosrpskim i proruskim crnogorskim funkcionerima Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Aleksi Bečiću.

"Šešeljev po-četnik Aleksandar Vučić po stoti put zavarava Hrvate i nasrće na Hrvatsku, umjesto da zgubidan i ratni huškač doživotno u zatvoru. Šugavac i kukavaca je u Glini ’95. huškao Srbe da ubijaju svoje komšije Hrvate zbog takozvane Velike Srbije. Kada je zapucalo, jado je kao zečić potrčao, brže od metka, na beogradske Terazije", napisao je Bulj.

Podjelio je i snimak Vučićeve posjete Zagrebu 2018. godine, kao i Vučićevog govora iz 1995.

"Pogledajte snimak od 12. februara 2018. kako sam iznenada presreo četničkog Vučića, koga su Kolinda i Plenković srdačno zagrlili i izljubili u Zagrebu", naveo je Bulj.

Index podsjeća da se Vučić 1995. godine pojavio u okupiranoj Glini kao Šešeljev šegrt i pomoćnik.

Govorio je tamošnjim Srbima o srpskoj Baniji, srpskoj Glini, o tome kako su "počeli protiv ustaške vlasti" i pohvalio ih za to.

Poručio je i da Banija više nikada neće biti hrvatska, a okupljene je uvjerio da će živjeti u Velikoj Srbiji.