Napad u Beogradu
186

Islamska zajednica Srbije: Ovakva zlodjela kose se sa svim vjerskim učenjima

SRNA/Klix.ba
Poglavar Islamske zajednice Srbije Senad Halitović
Poglavar Islamske zajednice Srbije Senad Halitović
Zlodjela poput današnjeg napada na pripadnika žandarmerije MUP-a Srbije kose se sa svim vjerskim učenjima, posebno sa učenjem islama, rekao je poglavar Islamske zajednice Srbije Senad Halitović.

Islamska zajednica Srbije najoštrije osuđuje napad na pripadnika žandarmerije MUP-a Srbije, navodeći da ovaj zločin predstavlja djelo bezumnog pojedinca.

Halitović je naveo da će Islamska zajednica Srbije nastaviti da svojim kapacitetom djeluje u pravcu očuvanja mira u Srbiji.

"Islam najstrožije zabranjuje bilo kakvu vrstu nasilja prema bilo kome, a život sa aspekta islama predstavlja posebnu svetost koju smo svi dužni štititi i koju ničim ne smijemo ugrožavati", naveo je Halitović.

On je poželio ranjenom pripadniku Žandarmerije brz oporavak i povratak u službu zaštite javnog reda i mira.

"Građanima poručujemo da će rukovodstvo Islamske zajednice Srbije nastaviti da djeluje u pravcu izgradnje zdravih i tradicionalno dobrih prijateljskih međukonfesionalnih odnosa i očuvanju mira u Srbiji", saopštila je Informativna služba Islamske zajednice Srbije.

Podsjetimo, ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić na konferenciji za medije ranije je govorio o muškarcu koji je izveo napad samostrelom na pripadnika Žandarmerije u blizine Ambasade Izraela te je otkrio određene detalje o njemu.

Kako je naglasio Dačić, utvrđeno je kako je izvršilac ovog napada Miloš Žujović (25).

"Utvrđeno je da je izvršilac terorističkog napada Miloš Žujović (25), vjerskog imena Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji se doselio da živi u Novom Pazaru. U nastavku akcije policija će izvršiti pretrese na nekoliko lokacija su sve naše snage u najvišem stepenu pripravnosti", rekao je ministar Dačić.