Oluja na istoku Hrvatske
2

Kako izgleda mjesto Bošnjaci dan nakon strahovitog nevremena: "Sve asocira na neko ratno razdoblje"

B. H.
Foto:  Davor Javorovic / Pixsell
Foto: Davor Javorovic / Pixsell
Snažna oluja poharala je jučer mjesta širom Hrvatske, ali uvjerljivo je najgore prošla Općina Bošnjaci kraj Županje u kojoj je padao grad koji je uništavao krovove i fasade.
U Bošnjacima je padao grad veličine teniske loptice. Krovovi i fasade kuća su oštećeni, puni su rupa, mnogi automobili su razbijeni, plastenici uništeni, a na usjevima je šteta stopostotna, prenosi Index.hr.

"Katastrofa. Prvo je u 19.30 počeo padati led veličine teniske loptice, bez kiše, s jakim vjetrom. Mrak je ubrzo pao, struje nema. Imali smo čak i požar na električnim instalacijama na jednoj kući. Vatrogasci su to uspješno sanirali. Najgore je što se ne očekuje kiša, krovovi su otvoreni", rekao je načelnik općine Andrija Juzbašić.

Foto: Davor Javorovic / Pixsell
Foto: Davor Javorovic / Pixsell

Situaciju je komentirao i hrvatski premijer Andrej Plenković.

"Žao mi je za ljude koji su nastradali u Bošnjacima, jer je od 1000 krovova 900 oštećeno. Dakle, razmjeri štete su zaista velike", ustvrdio je Plenković.

Jutro nakon katastrofe u mjesto je stigao ministar poljoprivrede Josip Dabro.

"Kada pogledate krovove i kuće, više to asocira na neko ratno razdoblje. Bitno je što prije podnijeti zahtjeve za procjenu štete i staviti život što prije u normalnu funkciju", kazao je Dabro.

Danas su objavljene fotografije snimljene dronom. Vide se uništeni krovovi, velike rupe u crijepovima. Mnoge su ovi prizori podsjetili na neko mjesto gdje traje rat.