Ugušili se u požaru
35

Komšije su pokušale spasiti šestočlanu porodicu iz Novog Sada: Probijali zid da dođu do njih

N. V.
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs
Tokom noći je došlo do strašne tragedije u gradskoj četvrti u Novom Sadu kada se zapalila kuća šestočlane porodice, koja je nažalost preminula usljed gušenja.

Kako navode mediji iz Srbije, do požara je došlo između dva i tri ujutru, a primijetile su ga prve komšije, odnosno otac nastradale žene koji živi odmah pored.

On je, zajedno sa bratom nastradale, istrčao napolje i pokušao im pomoći. Razvalili su vrata, ali nisu uspjeli da dođu do porodice jer je vatra bila velika. Pokušali su i s druge strane da probiju zid kako bi spasili najmilije, ali nažalost, nisu u tome uspjeli. Kako kuća ima samo jedan prozor, koji je bio zagrađen, nisu mogli ući ni na taj način.

Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs

Nakon što su uvidjeli da ne mogu ući u kuću, pozvali su vatrogasce koji su se brzo pojavili i lokalizovali požar, ali su nažalost pronašli mrtva tijela porodice koja se ugušila u dimu.

Lokalni mediji u Vojvodini su objavili da je najvjerovatniji uzrok baterija skutera koja se punila tokom noći.

Potvrđeno je da su preminuli članovi porodice, među kojima je četvero djece uzrasta od dvije do sedam godina: D. A. (29), M. S. (23), E. A. (7), S. S. (5), D. A. (4) i L. A. (2), navode mediji.