Gasili ga policajci
14

Lokalni opozicioni političar iz Srbije se polio benzinom i zapalio ispred policijske stanice

N. V.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Opozicioni odbornik u skupštini Topole u Srbiji D. M. (53) kasno sinoć se polio benzinom i zapalio ispred policijske stanice. Brzo mu je pružena pomoć te je preživio, međutim u teškom zdravstvenom stanju s opekotinama opasnim po život.

Jučer je održana sjednica skupštine opštine, a kasno navečer je ovaj odbornik došao ispred policijske stanice gdje se zapalio. Navodno je prvo nekoliko sati sjedio u blizini, a zatim se odlučio na ovaj čin.

U pomoć su mu pritekli policajci kako bi ga ugasili. Na mjesto događaja su odmah stigle ekipe Hitne pomoći, koje su muškarca sa teškim opekotinama prevezli u Klinički centar Kragujevac. Jedan policajac je također lakše povrijedio ruku dok je pokušavao spasiti zapaljenog muškarca.

Pacijent je zadržan na liječenju u Kliničkom centru Kragujevac, nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja Centra za anesteziju i reanimatologiju. Pacijent je u teškom stanju, vitalno je ugrožen i priključen na mehaničku ventilaciju, potvrđeno je za agenciju RINA u UKC-u Kragujevac.

O slučaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Aranđelovcu, a policija nije zvanično objavila da li im je poznat uzrok samozapaljenja 53-godišnjeg odbornika.