Poplavio grad
0

Mještani i dežurne službe u nekoliko mjesta u Hrvatskoj imali besanu noć

B. T.
Ljetne oluje u Hrvatskoj ponovno stvaraju probleme, nakon što je nevrijeme jučer pogodilo područje Našica. Prethodna noć bila je besana i za mještane i dežurne službe na području Županje nakon snažnog nevremena s obilnom kišom.

Zbog jake kiše i bujica u ponedjeljak poslijepodne u Našicama su poplavljeni podrumi, ali i neke kuće u mjestima Seona, Zoljan, Martin, Donja Motičina... U saniranju posljedica poplava učestvovao je 61 vatrogasac.

U svega nekoliko sati, u Županji mjestimično je palo i više od 140 litara kiše po metru kvadratnom. Odvodi nisu uspjeli primiti tako veliku količinu vode, pa je poplavljen gotovo cijeli grad. Saobraćaj je bio otežan, a više automobila ostalo je u bujici. Sanacija šteta nastavljena je i jutros.

Našice (Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
Našice (Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Situacija je u utorak povoljnija jer je kiša prestala.

"U prvom i drugom valu palo je 183 litre kiše po kvadratnom metru i očekivali smo i veće poteškoće s obzirom na tu količinu oborina. Naši ljudi radili su jutros do pet sati, a nastavljamo i dalje kako bi otklonili sve posljedice ovoga potopa koji nas je zadesio, rekao je komandir županjske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Vladimir Balentović.

U jakom naletu velikih količina kiše koja je počela padati oko 18 sati poplavljene su brojne županjske ulice, a mnogim Županjcima voda je počela ulaziti i u kuće te podrume.

"U sat vremena pala je ogromna količina vode, naši otvori kanalizacije to nisu mogli progutati, ali evo, hvala Bogu, već je kiša pala pa se spustilo za 10-ak centimetara, rekao je za HTV Mladen Dogan, načelnik Štaba civilne zaštite Grada Županje.