Na prvoj liniji
1

"Mobilizacija" navijača Dinama nakon zemljotresa u Zagrebu, opet pružaju veliku pomoć

K. H.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Najvatreniji navijači zagrebačkog Dinama, popularni BBB, uputili su hitan poziv svim članovima da krenu za Petrinju i i Sisak kako bi tamošnjim građanima pomogli nakon današnjeg snažnog zemljotresa.
Navijači Dinama su se ranije pokazali, ali i dokazali kao najspremniji za pomoć stanovnicima Zagreba u ovakvim teškim situacijama, a podsjećamo, oni su i nakon zemljotresa koji se u martu desio u glavnom gradu Hrvatske bili na "prvoj liniji" i tada pružili veliku pomoć ugroženim.

"Hitno! Odazovite se svi koji možete. Idemo svi zajedno! U 15 sati nalaženje na parkingu Supernove u Buzinu, organizujte ljude i računajte na gužvu na cestama! Lopate, rukavice i ostalo što može pomoći ponesite, potrpat ćemo u jedan auto i idemo svi zajedno, da nema problema s propusnicama!!", poručili su iz ove navijačke grupe.

Na kraju su pozvali sve svoje navijače da dalje šire vijest o organizovanoj pomoći glavnom gradu Hrvatske, a mediji u Hrvatskoj napominju da su određeni članovi ove grupe već na ulicama Siska gdje pomažu u čišćenju ruševina.

Podsjećamo, zemljotres u Zagrebu desio se oko 12:20, bio je vrlo intenzivan, a trajao je najmanje pola minute. Navodi se da je snaga zemljotresa čak 6,3 stepena prema Richterovoj skali, a da je poslije prvog uslijedio i drugi potres.