Okršaj u centru grada
15

Napad ispred trgovačkog centra u Skoplju: Jedna osoba poginula, pucano i na policiju

B. H.
Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Ispred trgovačkog centra Mavrovka u Skoplju došlo je do pucanjave, a jedna je osoba poginula na mjestu napada. Napadači su u bijegu pucali i na policajce. Dvojica počinitelja već su uhapšena, a za jednim se još traga.

Ispred trgovačkog centra Mavrovka u Skoplju ujutro se dogodio oružani napad u kojem je jedna osoba upucana iz vatrenog oružja i preminula na mjestu događaja.

Kako je saopćeno iz makedonskog MUP-a, policijski službenici su odmah proveli operativno-taktičke mjere, zatvorili dio gradskog područja te izvršili pregled više stambenih objekata i vozila.

TV Telma navodi da je napad izvelo nekoliko osoba koje su pobjegle s mjesta događaja, a pucale su i na policajce kada su ih pokušali zaustaviti. Srećom, niko od njih nije povrijeđen.

Policija je potom ušla u trag napadačima na području Čaira. Oni su uzvratili hicima i uhapsili jednu osobu. Tokom daljnjih mjera uhapsili su još jednu osobu, a poznat im je i identitet trećeg osumnjičenika koji je u bijegu. U potragu se već uključio i policijski helikopter.

Kako javljaju sjevernomakedonski mediji, ubijen je biznismen, koji je navodno bio u pratnji porodice. Neki mediji javljaju da je žrtva advokat.

Ovo je već drugi obračun u posljednja 24 sata u Makedoniji, nakon što je jučer jedna osoba ranjena u pucnjavi u mjestu Čento.

Ministarstvo unutaršnjih poslova Sjeverne Makedonije obavijestilo je građane da će idućih dana u pojedinim dijelovima grada biti pojačana policija zbog rješavanja oba slučaja.