Kod otočića Jabuka
35

Nastavlja se potraga za Britancem koji je pao s kruzera u Hrvatskoj: "Već je 40 sati u moru, gubimo nadu"

V. K.
Britanac pao s kruzera u blizini otočića Jabuka (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Britanac pao s kruzera u blizini otočića Jabuka (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Potraga za Britancem koji je u petak pao s kruzera nedaleko od otočića Jabuka u Hrvatskoj, nastavljena je već treći dan, ali bez većeg uspjeha.
Kako su naveli iz Ministarstva mora, sva raspoloživa plovila nalaze se u akvatoriju Jabuke još od petka, a u traganju za Britancem učestvuje i brod Obalne straže.

Iako spasioci i dalje vjeruju kako će pronaći Britanca, svjesni su kako će svakim satom pozitivan ishod biti sve teže očekivati.

"Pošto je čovjek bio sad već negdje 40 sati u moru, sad već nekako gubimo nadu, bez obzira na to što bismo mi svi željeli da se njega nađe, ali 40 sati je jako dugo i gubimo nadu da će se ova potraga uspješno završiti" rekao je predsjednik Zajednice hrvatskih udruženja pomorskih kapetana Sanjin Dumanić, prenosi HRT.

Akcija spašavanja pokrenuta je u petak u pet sati ujutro nakon što je zaprimljena dojava.

U traganju za nestalim Britancem angažovane su i posade putničkih brodova Explorer of the Seas, AF Marina i Olympos Seaways te vlasnici privatnih brodica.

"Nemamo neke ohrabrujuće novosti. Sve kolege su intenzivno uključene u potragu. Učestvuju brod i helikopter obalne straže te policijsko plovilo. Čini se sve da se mladi Britanac pronađe", rekao je ranije koordinator potrage Marin Keko.