Dramatične scene
0

Ogroman požar izbio kod Zagreba: Na terenu 200 vatrogasaca, pomagat će im i roboti

A. L.
Foto: Robert Anic/Pixsell
Foto: Robert Anic/Pixsell
U Zaprešiću kod Zagreba je danas u poslijepodnevnim satima buknuo veliki požar. Vatra je zahvatila skladište kompanije za zbrinjavanje otpada, ali povrijeđenih osoba, prema dosadašnjim informacijama, nema.

Direktorica civilne zaštite upozorilo je građane da se ne približavaju mjestu požara, da zatvore prozore i ostanu u domovima.

"Civilna zaštita Zagreb zaprimila je danas u 19:07 sati dojavu da je u skladištu firme za zbrinjavanje otpada EKO FLOR u Zaprešiću izbio požar plastike. Na terenu su vatrogasci, policija, radnici Područnog ureda civilne zaštite Zagreb", saopćeno je.

Kako je saopćeno iz kompanije u kojoj je buknuo požar, u njemu nema povrijeđenih i pod kontrolom je vatrogasaca. Iz zagrebačke policije su saopćili kako se u trenutku izbijanja požara u pogonu nalazilo 12 zaposlenika.
Prema prvim informacijama, plamen je uočen u plastičnom otpadu kojega EKO FLOR PLUS odvojeno, kao davatelj javne usluge, prikuplja od građana i komunalnih društava. U skladu s protokolom, radnici su o događaju odmah izvijestili nadležne službe, navodi se u saopćenju firme.

Dodaju da će se tačne okolnosti požara utvrditi nakon uviđaja koji će početi nakon što vatrogasci završe svoj dio posla.

Posljednje informacije kažu da je na terenu više od 200 vatrogasaca i da će gašenje požara trajati još satima.

Na mjesto nesreće stigao je i ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović koji je najavio da će požar u toku noći gasiti i roboti.