Loš izborni rezultat
0

Peđa Grbin neće više biti lider hrvatskog SDP-a

S. M.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Dosadašnji lider SDP-a u Hrvatskoj Peđa Grbin na današnjoj press konferenciji rekao je da se neće kandidovati za šefa stranke na predstojećim unutarstranačkim izborima, a da će stranku voditi dok članovi SDP-a ne izaberu novog predsjednika.

"Odluka stranačkih tijela je bila da izborni procesi unutar stranke neće početi do završetka izbora za EU parlament. Ti izbori su završili i sutra počinjemo s radnjama oko unutarstranačkih izbora. Predsjedništvo će predložiti Glavnom odboru, možda ne sutra, ali će utvrditi raspored kako će se određene radnje definisati. Nemojte me pitati koji su rokovi, sutra će ih utvrditi Predsjedništvo", poručio je Grbin.

Naglasio je kako se on drži riječi. Uz podsjetnik kako je prije parlamentarnih izbora rekao da ukoliko SDP ne formira Vladu on odlazi s čelnog mjesta stranke, Grbin je tako sada najavio da on više predsjednik SDP-a neće biti, prenosi Index.hr.

"Ono što sam rekao prije parlamentarnih izbora namjeravam ispuniti. Rekao sam da ako nećemo formirati vladu, da odlazim s mjesta predsjednika stranke. Na predstojećim stranačkim izborima neću se kandidovati niti za predsjednika stranke niti za neku drugu funkciju. Moj je posao kao predsjednika stranke osigurati da se izbori provedu. Nemam luksuz otići u Gardaland, pobjeći i praviti se da me to ne zanima, nego da se ovaj proces provede pošteno i transparentno. Dok sljedeća predsjednica ili predsjednik ne budu izabrani, ja ću voditi stranku", poručio je.