"Naknadna pamet"
54

Plenković: Milanović ima krivu politiku prema Hrvatima u BiH, uvredama kreira animozitet

I. Sa.
Foto: Vlada Hrvatske
Foto: Vlada Hrvatske
Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković komentarisao je danas u Koprivnici hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i njegovu nedavnu posjetu našoj zemlji.

"Ja cijelo vrijeme imam istu politiku prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini i prema cijeloj BiH. On ima prvo krivu politiku prema Hrvatima jer to je čovjek koji je išao na predizborne skupove i drukao za Komšića", poručio je on.

Naknadnu "Milanovićevu pamet i prosvjećenost prema Hrvatima" ocijenio je zakašnjelom, a uvredama drugim narodima, dodao je, Milanović kreira otpor i animozitet prema Hrvatskoj.

"Naša politika je obrnuta. Maksimalan angažman za ravnopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini, ali potpora cijeloj BiH na evropskom putu", poručio je on.

Komentarisao je i predsjedničku kampanju. Upitan smatra li da je dobro što ima više kandidata i hoće li zbog toga utrka biti zanimljivija, odgovorio je kako se svako ko ispuni kriterije može kandidovati.

"Trebamo predsjednika koji poštuje Ustav, trebamo predsjednika koji je zapadno orijentiran i koji će ljudima pokazati kako na toj dužnosti voditi civilizirani politički dijalog, a ne sve ono što smo gledali od Milanovića zadnjih pet godina", poručio je Plenković.